Konsultointi ja strategisiset haasteet

Hallitsen alustatalouden ekosysteemin, verkkoliiketoiminnan ja liiketoiminnan muutosjohtamisen korkealla tasolla. Asunto- ja uudiskohdemyynnissä nämä asiat voivat tuntua kaukaisilta. Kuitenkin jokainen yritys joutuu näiden haasteiden eteen esim. rakennusliikkeet RS -rakennusprojektien myötä.

Myynti ja asiakaskokemus on monikanavaista. Yritysten tulee hallita alustataloudenaikakaudella koko liiketoimintansa ekosysteemi; – ihmiset, prosessit ja järjestelmät. Näihin yhdistetään uudet teknologiat, kommunikointikanavat ja -tavat sekä käyttäjä- ja asiakaskokemus.

Liiketoimintaosaamiseni ja myynti- sekä konsultointikokemukseni kattavat; mm. kiinteistönvälityksen, RS uudiskohdeprojektit, ICT -alan, verkkoliiketoiminnan kehityksen, liiketoiminnan digitalisoinnin, palvelukanavien digitalisoinnin, vähittäiskaupan, tukkukaupan, palveluliiketoiminnan, rakentamisen palvelut sekä clean-tech (water desalination) toimialan haasteet.

Toimin hyvänä harjoitusvastustajana tai vastuunkantajana.

Sparraan, ravistan omenapuuta ja tuon uusia näkökulmia asioihin. Uskallan kyseenalaistaa nykyiset normit ja tavat toimia. Muutetaan asioita, testataan ideat ja toteutetaan.

Kuinka hyvin yritys ymmärtää asiakkaiden avainostokriteerit? Miksi asiakkaat valitsisivat tämän, eikä toiseksi parasta vaihtoehtoa? Arvolupaus kertoo tämän. Tästä aiheesta olen tehnyt laajan tutkimuksen 2016 ICT alan yritykselle.

Mielestäni organisaatioiden menestys perustuu siihen miten hyvin se onnistuu asiakaskokemuksessa ja arvon luonnissa. Asiakaskokemuksen lähtökohtana on arvolupaus, joka resonoi markkinoiden kanssa. Arvolupaus on se vaikeasti kopioitava uniikki kilpailuetu. Arvolupaukseen kiteytyy yrityksen koko dna.  Kyse on strategiasta ja johtamiskulttuurista.

Voit tutustua liiketoiminnan ekosysteemiin ja digitalisointiin liittyviin kirjoituksiini:

Alustatalous muuttaa talouden ekosysteemejä

API – DIGITALISAATION JEESUSTEIPPI