Kaikissa tarinoissa on alku. Tämäkin sivuston tarinassa on alku.

Sain lopullisen sysäyksen omille kotisivuille päästyäni mukaan Digitalist -vaikuttajasta asiantuntijaksi vertaisoppimisryhmään huhtikuussa 2017. Ryhmä oli syntynyt Johanna Lehtosen aloitteesta ja Ville Tolvasen ehdotuksesta. Ryhmän tärkeänä ja eteenpäin vievänä voimana toimii Jukka Ala-Mutka.

Tutustuin Ville Tolvasen vinkistä Johannan blogi-kirjoitukseen asiantuntijasta vaikuttajaksi. Luettuani artikkelin tunsin syvää hengenheimolaisuutta.  Minut toivotettiin tervetulleeksi mukaan hienoon ryhmään, jonka huomasin sittemmin toimivan verkostossa ikään kuin roolimallina, miten häpeä riisutaan. Oikeasti ryhmän ideana on yhdessä toisten esimerkkien ja kokemusten kautta auttaa jokaisen maraton-matkaa vaikuttajaksi. Kokemuksia ja tekemisiä jaetaan avoimesti verkossa. Tämä on minulle uuden oppimista. Tapaamiset toimivat ja ovat minulle tärkeitä. Tapaamisissa liikutaan Jukan moderoinnin myötävaikutuksella epämukavuusalueella. Vanha viisaushan on, että mukavuusalueella ei kehity.  Ensimmäiseen ryhmätapaamiseen laadin hahmotelman omasta tiekartastani vaikuttajaksi. Lupasin sen ryhmälle jakaa.

 

Strateginen tiekartta
Straginen tiekartta kirkastaa muutoksen keskeiset ajurit

Yhdeksi keskeiseksi ratkaisuksi nostin kotisivujen teon. Ajatuksena, että kotisivut toimisi ikään kuin henkilö Ville Vartiaisen ”asiakaskokemuksen” käyttöliittymänä.

Retoriikasta motoriikkaan -arvolupaukseni vaatii tekoja. Tässä se sitten syntyi. Juhannus viikonlopun sunnuntain inspiraatiopuuskassa,  ei täydellisenä, eikä valmiina, mutta kotisivut kuitenkin: www.villevartiainen.com.

Olen ostanut aikanani Anssi Tuulenmäen ajatuksen;

 

”Ilmiöitä ei toteuteta suunnittelupöydällä. Ne syntyvät, kun opitaan tekemään oikeita asioita oikein.”  

Tavoitteenani on ennen kaikkea oppia. Oppimiseen keskeinen elementti on reflektointi. Yritän reflektoida kotisivujen kautta oppimaani. Toinen asia mihin uskon on, että oppimiseen kuuluu tiedon jakaminen. Yritän siis jakaa myös havaintojani. Kolmas oppimisen tukipilareista minulle on palaute. Toivon siis palautteen kautta syntyvän uusia hyviä vuoropuheluita.

Tästä alkaa siten taas yksi lukemattomista oppimismatkastani. Kuten niin usein sovellan yleistä viisautta, niin tämäkin asian kohdalla ”Done is better than perfect!”

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.